Wat is er te doen - Rehoboth B en B

Ga naar de inhoud
Het Emsland is geen typische wandelregio, zoals men zich een wandelregio voor zou kunnen stellen. Er zijn geen bergen - maar hier en daar hele kleine heuvels die zich met weiden, veen, heide en bossen afwisselen. Het gebied nodigt juist door zijn veelzijdigheid de wandelaar uit voor het 'vlakke-land-wandelen en is zowel geschikt voor een spontane zondagmiddagwandeling met de familie, alsook voor geplande wandelingen voor profi-wandelaars.
Het Emsland is vlak maar zeer afwisselend: Voor vrijetijdfietsers die niet van klimmen houden, ligt er 2.400 km aan fietsroutes
Door een fraai en afwisselend landschap, uitstekend bewegwijzerd. Er zijn 45 dagtochten beschikbaar, met lengtes tussen 15 en 75 km, dus u kunt diverse plekken als uitvalsbasis nemen voor een mooie tocht.
Lange-afstandsroutes zijn er ook, zoals de Ems-Radweg en de Rad-Route Dortmund-Ems-Kanal, waar u de loop van de Eems volgt richting Noordzee.
Onderweg valt er heel wat te bewonderen: de historische binnensteden van Meppen en Lingen (Ems), scheepshistorie in de museumhaven van Haren (Ems), de Meyer werf in Papenburg en daarnaast de nodige molens, hunebedden en kerken. Ook aan natuur geen gebrek, want hoewel de Eems een belangrijke route is voor het scheepverkeer, heeft de rivier toch ook nog veel van haar natuurlijke charme weten te bewaren.
Door het fraaie landschap links en rechts van de Eems voeren diverse thematische fietsroutes, zoals de 300 km tellende Emsland-Route die alle attracties van de streek verbindt. Wie bij Rheine de bordjes richting noorden volgt, komt uit bij de rand van Natu(u)rpark Moor - Veenland en rijdt via Meppen, Lingen en Haren (Eems) naar Papenburg, Duitslands meest zuidelijke zeehaven. Na de maritieme genoegens van Papenburg gaat de reis richting westen, dan naar het zuiden, via de bosrijke zandvlaktes van de Hümmling, en het idyllische stroomdal van de Hase. Attracties op dit stuk van de route zijn het barokke jachtslot Clemenswerth in Sögel, met zijn wereldwijd unieke stervormige grondplan, het historische Hanzestadje Haselünne, bekend om zijn destilleertraditie, en tal van hunebedden.
Rehoboth B en B
Terug naar de inhoud